středa 3. března 2010

Hubero Kororo

Rumburak, čaroděj druhé kategorie hledá kouzelnou formuli pro návrat do říše pohádek. Kýžené heslo Hubero Kororo je též názvem skupiny, kterou založili v roce 2005 tři studenti designu. Studio sice vede Jaroslav Juřica, ale Rumburak je jeho guru.

Posledním počinem Hubero Kororo je obal na CD Ivana Palackého a Andrey Neumann. Ivan Palacký hraje na amplifikovaný pletací stroj Dopleta 160 (180). Já v dětství hrála na klavír a na Dopletě pletla příšerné svetry, ale hudbu vyluzovanou pletacím strojem si neumím vůbec představit. Nicméně k obalu na CD - na první pohled nic moc, obal je celý bílý, obsahuje jen nezbytný text, kde nic tu nic. Ovšem po odtržení jistícího proužku se uvnitř obalu odjistí kapsle s inkoustem, nejspíš vás vyděsí, a barva vytvoří na obalu originální a jedinečné efekty. Bližší popis obalu na CD Pappeltalks je zde.

Ale mně se od Hubero Kororo líbí něco jiného - volné seskupení starých kancelářských zásuvek Drawerment. Porůznu nalezné zásuvky byly uloženy do korpusů z MDF desky ve stejné barvě, jakou má nosná zeď a mohou být ukotveny do zdi přesně podle potřeb uživatele. Takže zásuvka na notebook by byla někde po ruce, zatímco šuflík na čokoládové pralinky by levitoval v těsné blízkosti stropu.


Drawerment byl inspirován jinou skládačkou starých šuflíků od holandského designéra Tejo Remy - Chest of drawers.

Žádné komentáře:

Okomentovat